tisdag 5 juli 2016

Möhippa, semester och SOMMAR!

Semestern är här och jag är så lycklig!
Det är nu ett år sen jag flyttade ifrån Köpenhamn med sorg i hjärtat. Det är ju alltid så när man flyttar från ett ställe, man vet vad man har, men inte vad man får. Men så mycket som har hänt sen dess. Jag har ett fast heltidsjobb som jag trivs bra med, jag har träffat en så fin kille att dela min vardag med och jag bor nära vänner och familj. Det är faktiskt inte klokt vad bra jag har det! Och om en vecka gifter sig Sara och Jocke, vilket är helt underbart det med!

Men veckorna fram till nu har varit hektiska, det ska jag inte sticka under stolen med.
Först var det Sara möhippa första helgen i juni. Det har varit så mycket hemligheter och hysch hysch runt detta, så det var en stor lättnad när dagen äntligen var här. Och vilken dag det blev sen!
Vi kidnappade henne på IKEA, utklädda till Pippi, och sen fick hon klä ut sig till Prussiluskan. Vi fortsatte mot tipsrunda i Skälderviken, brunch i en trädgård, uppdrag på stan och i Hembygdsparken. På kvällen var det Så kan det låta och finmiddag utanför Höja. Ja, det blev en varm och rolig dag!

Fina Sara

Hela gänget


Helgen efter tog vi det lite lugnare och gjorde Höganäs. Vi hann med både Outletarna och lunch på Saluhallen. Och på kvällarna grillade vi, sommaren hade ju faktiskt kommit!
Veckorna har mest varit fyllda av jobb, så jag går direkt på helgen efter då det var dags att ta en tur till Eljaröd och sång på en namngivning. Vädret var med oss och det blev en fin ceremoni vid vattnet i Simrishamn. Och resten av helgen blev det bröllopsplanerande och mys.

Och plötsligt var det dags för midsommar, lika plötsligt som alltid. Men eftersom vi knappt hunnit med hade jag bokat en stuga dagen innan för att bara komma iväg lite och ta det lugnt. Och trots åska och tropisk värme i stugan var det väldigt mysigt i lilla Åstorp (ja, det kan man kanske inte tro…)
Midsommarafton fortsatte med tropiskt klimat och efter frukost nere i city åkte vi hem till Ängelholm och tog årets första dopp i havet. Sen bar det iväg till vännerna för midsommarfirande. Det var svettigt och varmt ganska långt in på kvällen, men det blev traditionell lunch, lekar och på kvällen blev det grillning och quiz. En väldigt bra dag helt enkelt!

Vår lilla stuga

Lekar

Mys i trädgården

Grillning och tända ljus

Två tokar på väg hem

Midsommardagen spenderades på stranden och på kvällen grillades det i trädgården. Helgen avslutades med en ganska lugn dag. På kvällen åt vi på Hamnkrogen och sen var både värmen och midsommarhelgen borta.

Den härliga stranden

Sen gick veckan i ett. Det har varit konfirmandluncher, jordgubbsfest för 65 pers och två sommarcaféer i Höja. Så pust vad trött jag var i fredags när jag äntligen var färdig och kunde ta semester! Men det bar sen direkt hem till Eljaröd och där har jag varit hela helgen och sjungit på ett bröllop och fixat för ett annat.
Nu är jag på väg till Eljaröd igen efter en liten tur hem om i Skälderviken och en liten utflykt till Båstad och Halmstad. Nu är det bara slutspurten kvar innan den härliga helgen kommer.


Silltårta

Grillkväll i Höja

Goda kakor i Höja

Café Utsikten i Båstad


Trevlig sommar på er allihopa!!
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när det tar slut!