söndag 13 september 2015

Höstens början

Nästan en månad sen förra uppdateringen. Tiden går fort och jag förstår inte hur jag ska bära mig åt för att hinna allt.

Sist jag skrev var några dagar innan vår kick-off med jobbet. Vi var först ute på ett serb-ortodoxt kloster mitt ute i skogen i en liten ort som heter Smedjeryd. Det var intressant och vi fick vara med på en mässa, mycket rökelse och mycket sång, annorlunda med andra ord. Vi fortsatte sen till Helsingborg, där vi åt innan en del av oss åkte ut med en båt och fiskade. Det var faktiskt väldigt roligt, och det blev mycket fisk för nästan alla. Och vädret var strålande. Vilken dag det var, men på kvällen var jag otroligt trött och somnade tidigt.

Fisketur

Många fick upp stora torskar

På fredagen var det lika fint väder, och efter jobb tog jag en cykeltur till Vejbystrand och tillbaka. Det är helt underbart att cykla längs med havet. På kvällen grillade vi på stranden och tog ett dopp i havet. Men vi tänkte inte riktigt på att det skulle bli mörkt så fort, men vi hade tur eftersom det fanns en gatlykta inte långt ifrån där vi satt. :)

Vejbystrand

På lördagen var jag nere en tur på stranden och solade, men blev lite uttråkad. Så jag hittade en promenadslinga vid Grevie som jag trodde skulle ta ganska mycket kortare tid än vad den gjorde. Och när jag kom fram till Dala var jag sjukt varm, och vattnet låg i bilen. Som tur var gick det en buss precis när jag kom dit, och busschauffören var snäll och stannade även om jag inte hann fram till hållplatsen. Jag var så lycklig över det!

Vägvisare

Vackert var det i alla fall

Veckan efter bjöd mest på jobb innan jag åkte hem till Eljaröd på fredagen. På kvällen grillade vi, än en gång i mörker, men ficklampa löser det mesta. Och mysigt hade vi.
På lördagen var det dop i Sjöbo, och det var så fint med en underbar präst. Och festen efter var också väldigt fin och rolig, och höll på framåt kvällen. Barnen lekte i den stora trädgården och vi alla pratade en massa. Vid nio körde vi hem och mös i lusthuset.

Långklänningstjejerna

På söndagen blev det utflykt till Ales stenar. Där är ju fint, men det var lite många flygmyror som jagade oss. Sen åt vi god fisk i hamnen innan vi styrde hemåt.

Jag och päronen vid Ales stenar

Sen flöt veckan på med jobb och på torsdagskvällen åkte jag till Malmö för att möta upp tjejerna där. Tidigt på fredagsmorgonen tog vi oss mot Stockholm för en mysig weekend med både det yngre och det äldre gardet. Vi var på bl.a. på slottet och på ABBA-muséet. På kvällen blev det mat på Tabbuli, en väldigt fin libanesisk restaurang.
Dagen efter var det dags för Tjejmilen, som var mycket roligare och mindre trångt än jag trodde. Vilken folkfest! Lite synd var det bara att det började ösregna ca 2 min innan vi startade. Sen på kvällen åt vi i Gamla stan på en italiensk restaurang, som hade en italiensk trubadur som gick runt och tog upp önskningar bland gästerna. Vi satt där tills de stängde.
På söndagen regnade det non-stop, men vi skulle bara till stationen, så det var inte så farligt. Och vi väsnades väl en del på tåget, men som tur var mindre än på tunnelbanan kvällen innan. :)

De enorma kristallkronorna på slottet

Det nya ABBA?


Hoppbild i Gamla stan

Ja, nu har ännu en vecka hunnit gå sen jag kom hem därifrån. Och i fredags kom M&M på besök. Så vi har haft lite rundvisningar och gjort lite utflykter i krokarna. Så mysigt det är att ha familjen här. :)
Imorgon börjar den tredje veckan i september, helt galet! Men så är det ju varje månad.

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!