måndag 6 juli 2015

Sommar och semester

Sommaren är här på riktigt, och i helgen var det verkligen varmt! Idag har det varit lite blåsigt, och det kan behövas ibland när man vill vara inne och fixa lite.
 
Sen sist har det varit mycket som har hänt. För två veckor sen var det midsommar, och den firades i Sösdala med gänget. Vi hade hyrt en stuga i stugbyn och hade det väldigt mysigt. Dagarna fylldes med en massa prat och skratt, sång, regn i mängder, mat i mängder, spel och lekar och såklart snapsvisor. Så trots vädret var det en riktigt rolig midsommar.
 
Hela gänget i trädgården
 
Min och Patriks fantastiskt vackra silltårta (lägg märke till midsommarstången i mitten)

På lördagen var det midsommarfirande i Köpenhamn. Vi hade gudstjänst i kyrkan där jag blev avtackad med fint tal, blommor och ett kors från Georg Jensen. Sen gick vi i vanlig ordning i tåg till kastellet och reste midsommarstången innan vi dansade och lekte lekar. Vädret var faktiskt bra och på kvällen blev det grillning på bryggan med tjejerna. Det blev en himla bra midsommar, alltså!

Fint uppradade på bryggan :)

På söndagen var jag och Caroline på Den blå planet, som jag bestämt mig för att besöka innan jag flyttade. Och det var ett fint akvarium med många intressanta fiskar. Eftersom det var fint väder fortsatte vi sen till Den sorte Diamant och satte oss bredvid det lilla växthuset vid vattnet. Det dansades för fullt där inne, så det var kul att titta på.

Pirayorna på Den blå planet
 
 
Sen var vi inne på min sista vecka i Köpenhamn. På onsdagen blev det middag på Wok shop på Frederiksberg. Det blev en trevlig kväll som fortsatte på Berlin bar lite för länge än tänkt, men vad gör det. :) 
Alla utom dansken
 
På torsdagen var det överraskningskväll med personalen. De tog mig till Tivoli, där jag åkte en karusell och vi gick runt i de fina omgivningarna. Vi åt också god mat på Gröften och sen glass innan vi åkte hem. En mysig kväll med fina kollegor.

Dagen efter var det dags för sista fredagsbaren innan flytten. Vi var många den här gången och alla var på gott humör. Så det blev intressanta samtal och många skratt. Vi fortsatte sen ut, och det var kanske mindre lyckat och ganska mycket senare än tänkt. Men samtidigt var det också lite roligt och gav knasiga minnen.

Härligt gäng svenskar
 
På söndagen var det min sista jobbdag och det kändes väldigt vemodigt. Jag sjöng i slutet av gudstjänsten och tänkte sen säga tack, men när jag hade sagt "tack för den här tiden" så tog det stopp och sen kom tårarna på både mig och kantorn. Och under kyrkkaffet fick jag fina specialgjorda örhängen av grannarna. Så mycket fina människor jag har haft runt mig under tiden i Köpenhamn. Och det finns så mycket som jag kommer sakna där, men nu är det nya utmaningar som väntar i Ängelholm efter semestern.
 
Nu har jag haft semester i en vecka och flyttlasset har gått hem till Eljaröd för en lite mellanlandning. Vi har hunnit njuta av sommaren med minigolf och mat vid havet i Ystad och fina kvällar i trädgården.
 
I helgen fick jag och Elin vår julklapp från Jocke. Vi skulle iväg någonstans och hade fått en packlista på vad vi skulle ha med oss, mer visste vi inte. Och sen slutade det i en stuga i Ärnarp, mitt i skogen. Det var underbart med tystnaden och vi spelade en massa spel och hade inget planerat. Eftersom det var så varmt badade vi såklart också, och det blev i Jälluntofta camping, väldigt vackert, särskilt i solnedgången. Vi var också och åt på Tiraholms fisk, där det var väldigt god mat. Det låg fint intill Bolmsjön. Mycket bättre kunde det alltså inte bli, en helg med de bästa utan en massa stress.


Fina stugan

Spel i skuggan i trädgården

Fin slogan...

På vägen hem var vi i Båstad på Café utsikten och åt, och det är ju så vackert! Sen tog jag mig till södrare breddgrader igen och åkte igår kväll till Kulla, vilket bara blir den gången i sommar. Det var härlig stämning och det blir ju sommar på riktigt när man varit där. Och där var ju några till eftersom det var Lasse Stefanz som spelade, men ändå inte för många.

Café utsikten
 
Kulla festplats
 
Ja, mycket har som sagt hänt och en flytt har redan varit. Om ett tag är det dags för ännu en, men först är det lite mer välbehövlig semester.


Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!