söndag 14 juni 2015

Smak av sommar

Det har varit fullt upp de senaste veckorna, och mestadels med roliga saker. :)
 
För två helger sen var jag hemma i Eljaröd för att fira två tosingar som fyllt år. Det blev en väldigt rolig fest med lekar, sång och dans och allt annat som ska vara med på en bra fest. Och vi var inte hemma förrän det började ljusna igen. Helgen i övrigt var också väldigt mysig och vi grillade på uteplatsen och spelade spel i lusthuset, det bästa!
 
Här är de två jubilarerna mitt uppe i en lek
 
På måndagen hade jag min gubbar (studentsångarna) för sista gången, och det kändes lite tråkigt både från min och deras sida. Men jag fick ju det bästa avskedet när de alla gick ner på knä och sjöng Kom du ljuva hjärtevän för mig. Då blev jag väldigt glad och lite rörd. Sen sjöng jag en sång för dom, och då var jag så nervös att jag trodde att jag skulle gå itu. Men det kom iaf fram någonting, och det verkade som att de uppskattade det. :)
 

På fredagen var det grundlovsdag i Danmark och det firade vi med ett biobesök. Vi såg på Familjen Béiler, och den var faktiskt väldigt bra. Den var rolig och fin på ett lite märkligt och frigörande sätt. Efteråt tog vi en fika i det fina vädret innan jag cyklade hem och de andra fortsatte vidare.
 
På lördagen var det ju den svenska nationaldagen och det firades med en 1700-talskonsert i sverigesalen i Svenska kyrkan. Efter mycket förberedelser var det dags och alla var så fint klädda, kören hade folkdräkt. Vi fick besök av både Evert Taube och Bellman och jag var Susanna som rodde en båt. Ja, bra gick det och efteråt var det mingel där jag träffade några sista gången innan jag åker. Sen åkte vi i kören vidare på körfest där jag bara skulle vara med ett tag, men ack så fel jag hade. Det var ju så trevligt att jag stannade länge. :)
 
Jag i folkdräkten
 
Dagen efter hade jag finbesök, och det var lite småkaos när alla sju skulle äta frukost i min lägenhet, men det gick ju. Vi tog sen en båttur innan vi åt lunch på Kaffesalonen vid Söerne. Och sen fikade vi hemma innan vi åkte tillbaka till Sverige allihop.
 
På måndagen var jag i Ängelholm för en andra intervju till jobbet där. Så nu får jag besked när som helst om det blir jag eller någon annan som får det. Resten av dagen handlade jag och gjorde picknik till kvällen då vi åkte till Lund för att på en innergård lyssna på Oktavera och ha det trevligt. Och trots lite kyla så var det väldigt mysigt.
 
Oktavera i Lund

I onsdags hade jag min sista Ung i Köpenhamn-träff, och vi sågs i Kongens Have för att ha det trevligt och spela kubb. Vi var hela 15 stycken, vilket var väldigt kul. Och eftersom jag höll i det var det också jag som bestämde reglerna när vi spelade kubb, och även om inte alla höll med blev det som jag sa, härligt. :) Och vilken sommarkväll det var, så underbart!

Hög koncentration under spelet...
 
Sommar!
 
I fredags hade jag min muntliga examen i danska, så nu är det över. I övrigt var det väl ingen toppdag när jag tappade saker och rev mig och hämtade ut en "lagad" cykel som det fortfarande var punka på (vilket jag insåg efter halva vägen till Nörrebro). Men ja, allt funkar inte alltid, helt enkelt.
 
Igår hade jag middag med fina vänner, och det blev spelkväll och mat och prat, som det ska vara. :) Idag var jag på studentsångarnas sommarkonsert i Roskilde, sällan man känner så många i en kör när man är på konsert. Men det var roligt, och trots dålig akustik var det en fin konsert.

Mina gubbar
 
Det är så mycket tråkigt som har hänt de senaste dagarna, två tjejer som har försvunnit och sen hittats döda och Magnus Härenstams död. Det blev väldigt mycket på en gång. Jag lider verkligen med alla anhöriga.
Samtidigt var det kungabröllop, som var en positivare nyhet. Jag följde så mycket som jag kunde och jag tyckte att det var så kul att de inte bara gick efter hur det borde vara och gjorde allt väldigt personligt. Underbart att se hur det riktigt gnistrade om brudparet.
Vi får hoppas att kärleken vinner över det onda i världen också, ta hand om er!
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!