fredag 24 oktober 2014

Halloweenfint på Tivoli

Lång tid sedan sist, och det beror troligen på den stundande julbasaren. Nej, det är såklart en månad kvar, men det är så mycket som ska fixas och bakas. Och sen kommer julen efter det, och då är det ju mycket saker som händer i kyrkan som ska planeras. Men det ska bli kul, det har ag bestämt mig för!
 
För två veckor sedan hade vi öppet under Kulturnatten, som är i hela Köpenhamn. Vi hade många besökare, och jag agerade Moder jords medhjälpare under de fyra timmarna som vi höll på. Och man såg inte så mycket av mig, men jag hade roligt. Och det var många som tyckte att vår vandring om miljön var tänkvärd och att konserten i kyrkan var fin (vilket den verkligen var också).
 
Moder Jords hjälpreda

Rudolf fastnade i plast under kulturnatten

Dagen efter åkte jag hemåt för att träffa familjen, och fira morfar som har blivit 80 år. Det var en mysig helg med en liten utflykt och det var kul att träffa kusinerna och alla andra. :)

Fina morfar

Och på måndagen var jag i Eslöv och lyssnade på Himlaröster och Jubilatekören, som sjöng så fint. Och det är alltid lika kul att komma och lyssna, och träffa kören.


Sen gick veckan, och jag gjorde inte så mycket utöver att jobba. Men i lördags var jag på Tivoli och tittade på hur det såg ut nu under halloween. Och oj vad där var pumpor i olika former, överallt. Och eftersom det var lördagen efter höstlovet var det minst sagt mycket folk, och kön till Hotel Scary var oändlig (inte för att jag hade tänkt gå in där ändå). Men det var ändå mysigt, och för ovanlighetens skull så regnade det faktiskt inte.

Tivoli

Tivoli
 
I helgen blir det jobb, som vanligt och på söndag startar min nya barnkör. Hur ska detta gå, kan man undra. Men om man inte testar så får man inte veta heller. :)
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!

tisdag 7 oktober 2014

Soliga höstdagar

Och så var det plötsligt oktober...
 
Förra helgen var jag på en hälsomässa i Øksnehallen, och jag gick runt och tittade på en massa saker, och provsmakade på en hel del grejer. Och det var lite saker som jag fastnade för och köpte också. :) Och vädret var underbart när jag kom ut därifrån, så jag passade på att cykla runt lite i stan, och se lite som jag ännu inte hunnit se. Ibland är det härligt att bara glida runt utan tidspress och utan någon aning var man ska. Jag satt lite utanför Den sorte diamant och bara njöt av solen.
 

"Cykelslangen" vid Fisketorvet

Sydhavn

Inne i Den sorte diamant

På söndagen var jag på Mother i Kødbyen och tog ett glas vin med två svenskar, och även om vi väntade på fler som inte kom blev det väldigt trevligt. :)
På en av mina lediga dagar var jag lite kulturell och gick till post- och telemuseet. Det var trevligt, men kanske inte mer heller, men om man har barn så har de en stor lekvåning. Tips!

Den helgen som precis flög förbi var fulltecknad, och flög snabbt förbi. Men allt gick bra och jag avslutade den med att åka till Ängelholm på vinkväll med systrarna och Sofie, och det var såklart mysigt och trevligt. Och måndagen spenderade jag på Väla och shoppade en massa saker, och det behövdes också. Sen tog jag färjan till Danmark i det vackra vädret, och stod ute på däck hela resan över. Det var så härligt att bara höra den brummande motorn och vattnet som skvalpade mot båten. Sen jobbade jag som vanligt på kvällen, och gubbarna var lika trevliga som vanligt.

Nu är det höst!

Färjan på väg in till Helsingborg

Helsingør
 
Idag har jag varit på danskan, men inte mycket mer heller. Men det känns som att det var bra med en lugn dag innan jag påbörjar några hektiska dagar fram till Kulturnatten som är på fredag mellan 20.00 och 24.00. Hoppas att många kommer dit och upplever vår vandring. :) Sen blir det långledigt i helgen, och det är inte ofta. :D
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut!