måndag 25 februari 2013

20 år :)

Nu var det flera veckor sen jag skrev... Sportlovet var mysigt och spenderades mestadels hemma. Det avslutades i Lund med spex, mat på restaurang och en kort hotellvistelse.
Det var såklart kul att komma tillbaka till skolan efter så lång tid ifrån varandra. Dock var jag trött hela veckan, vilket definitivt var mitt eget (och de andras) fel. På måndagen blev det lite spontant övernattning i biljardrummet efter att jag trott att jag skulle lägga mig tidigt. Istället blev det en väldigt rolig natt med alldeles för lite sömn. Reste av veckan följdes av sena kvällar som var ganska onödiga, eftersom vi inte gjorde mycket vettigt alls. :)

I torsdags var det lite födelsedagsfirande här i huvudbyggnaden. Jag och Hannes fyllde inte mindre än 20 år. :) Det blev godis, chips, bakelser, massa sång och prat. Alltså en riktig fest här på Helsjön. :) Det spelades maffia och lite annat och vid halv tre kom jag på att min tvätt hängde kvar i tvättstugan, så det blev en tur ner dit innan jag packade väskan för en helg hemma.

I fredags åkte jag hem efter att jag fått en massa både grattis- och hej då-kramar. Blev nästan rörd till tårar när jag blev grattad av alla mina fina vänner. Där hemma blev jag ännu mer grattad av hela familjen med flera. Lite trött var jag dock. :)

Lördagen bjöd bland annat på lite backpacker innan det var 40-årsfest för 40-åringen som inte känns en dag över 30. Det blev mycket sång, dans, gott sällskap och god mat. Ja, alltså alla ingredienser som behövs för en väldigt lyckad kväll.

Igår kom jag till fina Helsjön igen. Det blev lite melodifestivalrepris innan jag gick och la mig lite för sent... igen. Men ikväll, då jäklar!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

lördag 9 februari 2013

Sportlov

Då har jag äntligen lite tid att fylla på bloggen. Eller egentligen har man tid både alltid och aldrig när man går på folkhögskola. Nu när jag är hemma och har lov känns det som att jag har varit iväg på läger några veckor. :)

Förra helgen blev det först 60-årsuppvaktning för Anki i Fränninge. Mycket trevligt, och det var kul att träffa kören igen. Söndagen spenderades i Lund då hela familjen var och kollade på Johan Glans. Och självklart var han så underbart rolig, precis som vanligt. Jag hade ont i magen ett bra tag efter så mycket som jag skrattade. Ingen besvikelse där inte!

Jag tog mig sen tillbaka till Helsjön för en ny vecka med en massa samtal och nya saker att lära sig. Måndagskvällen blev lugn och efter att jag sjungit lite i kapellet grillade vi marshmallows över värmeljus i uppehållsrummet. Vi blev efter ett tag ganska många som ville prova. Och sen vissa tyckte att det var kul att härma brandlarmet...

I tisdags kollade vi på Wallander, trots att det var lite skilda meningar om den var bra eller inte. Sen gick jag och la mig tidgt! Redan halv elva gick jag in på rummet, duktigt va? Jag var till och med före David med att stänga dörren in till uppehållsrummet. :)

I onsdags kröp det lite i kroppen efter lektionerna, så jag tog mig ut på en tur i det vackra landskapet. Jag gick upp på Texelberget och sen en liten runda till. Det var härligt och jag gick ifrån "Väck mig inte imorgon" till "Come What May". En liknelse som jag gillar. :) Den kvällen gick jag däremot ite och la mig tidigt, utan onödigt sent (ca halv tre). Dock kan jag skylla på spöket, eller vad det nu var som öppnade balkongdörren och skrämde oss, och Stefan som jag hade ett mycket underligt terapeutiskt samtal med.

Trots detta var jag int alls trött på torsdagen. Efter lektionerna och kramkalas i slutet tog jag mig mot Lund för att vara med på torsdagsmiddagen. Det var kul och det kändes precis som det alltid gjort. :) Nu är jag kvar i Lund och har haft två shoppingdagar med Elin. Och vi har därför fyndat en massa! Snart ska jag iväg till Elin och Patrik med mer mys.

Utsikten från Texel :)

Min fina och tokiga klass
 
Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.