onsdag 23 maj 2012

Prag :)

Ja, nu är vi hemma igen, och har faktiskt varit det ett tag. Dock går tiden fort och krutet borde läggas på det viktigaste... Prag var iaf väldigt fint och påminde mycket om Budapest. Floden som rann igenom staden, de vackra husen och slottet på andra sidan floden. Vi var ganska trötta när vi kom ner på torsdagen efter att ha åkt sedan klockan 3 på natten. Men vi körde ändå hårt och firade Tove på Karlovy Lazne, ett femvåningsuteställe med en massa bra musik och trevliga människor. Dagarna bestod mest av att upptäcka staden, vila på hotellet, äta mat och glass och parta på kvällarna. :) Inte helt fel alltså. Dock träffade vi en massa trevliga och roliga människor när vi skulle åka hem, typiskt! Men det gjorde bara resan ännu mer minnesvärd. :)

Lite tråkigt var dock att väskorna inte kom till flygplatsen, så ett och ett halvt dygn senare fick jag nätligen min väska. Lite drygt. Men vi hade en mysdag i Brösarp och Eljaröd med fika och grillning. Så härligt! Sen åkte jag in till Lund i måndags och har gått i skolan nu dessa dagar. Fokus sätts ju på NP på fredag, riktigt drygt, men det ska bli så himla skönt att få det överstökat! Och sen är det student om mindre än tre veckor. :D Men innan dess händer det mycket, PeGes och jobb i helgen, Siesta! och jobb nästa helg och sen bal! Ojoj!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

fredag 11 maj 2012

Snart Prag :o

Ja, nu är det inte långt kvar alls!! Dock är det mycket som ska hinnas med innan dess och jag är sjukt oproduktiv när det gäller plugget, men dock väldigt produktiv med allt annat tack vare min enorma prokrastinering. :)

Förra helgen var det en riktig långhelg då jag var ledig från fredag till tisdag. :) I fredags hämtade jag mitt körkort :) innan jag åkte och jobbade. Det var inte så stressigt och jag kom ihåg det mesta trots att jag inte jobbat där sen i november. På kvällen kom Sara och Jocke hem och det blev grillning och en massa mys.

I lördags körde vi Österlen runt, och satte upp en massa Siestaaffischer, faktiskt ganska kul när hela familjen är så engagerad. :) Vi stannade sen på KIN café i Ö Vemmenhög och köpte bröd och bullar, mums på det! Sen åkte vi till Kivik och åt lunch innan vi körde inom och hälsade på farmor. :) På kvällen var vi "barn" i Tomelilla och hade en riktig myskväll med kusinen och hennes familj. Det blev både inspelning av en film och hopp på studsmattan, barn har ju så livlig fantasi och mycket energi.

Söndagen spenderades mest hemma, men vi var också vid Christinehofs slott och gick en promenad, väldigt fint trots att vädret kanske inte var det bästa. Sen bjöd pappa på mat på backakrogen, inte dumt alls. :) Sen åkte Elin in till Lund och det blev tyst i huset igen. ;)

Måndagen spenderades mestadels vid datorn eftersom jag skrev på mitt religionsarbete. Det är inte helt klart än, men det är ju inte inlämning förrän måndag. :) I tisdags var jag och mamma först och satte upp en massa affischer i Tomelilla, jag hälsade också på på Kastanje, alltid lika trevligt. Sen tog vi oss till Kristianstad för att shoppa. Och det blev en jobbig dag, men den resulterade också i studentklänning, studentskor och sjal till balen. Helt okej känner jag! Vi avslutade med Ottos glass på lilla torg. :)

I onsdags var jag på inspirationskväll för att minska matsvinnet. Det var mycket intressant och det fanns en massa god mat som vi t.o.m. fick med oss lite hem. Gillas! Nu är det fredag och jag har inte gjort mycket alls, översatte dock en låt till svenska för ovanlighetens skull. Igår träffade jag Lycka i tomelilla, så befinner mig hemma i Eljaröd. Dock ska jag snart ta mig in till Lund för filmkväll med Tove. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

onsdag 2 maj 2012

Våren, på riktigt!

Ja, nu är den verkligen här! Magnoliorna blommar och Valborg är över. Och precis som det brukar vara på våren har jag haft en fullspäckad helg. I onsdags var det en mysig vårkonsert i Öved med alla körerna. Tyvärr var vädret inte riktigt med oss, men solen sken lite i slutet av konerten.

I fredags åt mamma och jag på Café&Le och åt, och då var det öppen scen, vilket vi inte visste om. Så det kom en massa killar med gitarrer och sjöng så fint för oss. :) Sen åkte mamma hem och jag mötte upp Martyna på Old Bull. Där underhöll Jon och Johan tills ett. Vi var där hela tiden, vilket uppenbarligen resulterade i spekulationer. :) Men det var lika kul som vanligt, förutom att min stol nära på att braka.

I lördags tog jag bussen till Sjöbo där vi skulle träna till söndagens konsert. Hela vuxenkören på ca 127 personer var samlade och tränade på våra fina moves och stämmor. Det gick bra och vi var taggade inför söndagen. Efter träningen åkte vi hem om och åt innan vi körde in till Lund för att vara med på OstroChorus vårkonsert i Klosterkyrkan. Den var jättefin, men kanske lite väl lugn. Efter det körde vi Elin till Arrie, och efter många om och men kom vi dit. På vägen hem fick det bli doncan.

Söndagen spenderades mestadels i Sjöbo, där vi först tränade och sen mest väntade på att konserten skulle börja. Dock hade vi ju gott sällskap. :) Och konserten var väldigt lyckad, det lät bra och jag rös flera gånger då det var så vackert. Rongedals var både roliga och duktiga.  att avsluta dagen åkte vi och åt hos M&M. Sen somnade vi väldigt gott, efter en mycket intensiv helg.

Valborg var här och jag åkte in till Lund. Dagen började inte så bra, men fortsatte desto bättre. Vi åkte till Dagstorp vilket skulle liknas vid motsatsen till Stadsparken då vi mötte fem personer på hela dagen. VI åt och skrattade konstant, och emellanåt sjöng vi en liten trudelutt. :) På kvällen tog vi oss till Vildanden och grillade och hade det mysigt. Jag var inne om stan och kollade på bålet innan jag intog citronkaka på Vildanden. :)

Gårdagen spenderades mer norrut då vi var på Dunkers 10-årsjubileum. Vi kollade bl.a. på Stämpus och kvartettarna. Mycket duktiga körer. Sen tog vi oss till Ängelholm för fika och en massa prat. Väl tillbaka i Lund började förberedelserna för en skoldag...

Helgen kommer att spenderas i Eljaröd och det gillas! :)

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.