tisdag 20 december 2011

It's beginning to look a lot like christmas

Ja, nu är det mindre än en vecka kvar till julafton, och det är helt sick! Alla julklappar är iaf inhandlade och det är myspysigt hemma i Eljaröd.
Just nu är jag dock i Lund hos Elin och Emma, men det lär bli den sista natten här detta året.

Mycket har hänt sen sist. Förra helgen bakade jag pepparkakor med farmor, och de blev mycket fina måste jag säga. Jag var också på julmarknad i Eljaröd, så mysigt att komma in i den lilla bygdegården och träffa byborna, vilket inte blir så ofta.
I veckan har det blivit tre konserter, först OstroChorus, Gudrunkören och Tornakörens luciatåg i Universitetshuset. Och vilket luciatåg sen, det vr så att man till och med rös på Staffan, och det är inte ofta. Det blev sen fika hos Ida med M&M och familjen. I fredags hade jag gjort klart alla prov och redovisningar för terminen, och på kvällen firades det med ännu en konsert, nämligen Ostrochorus julkonsert i Klosterkyrkan. Ja, och det var lika fint denna gång. I helgen gjorde jag julgodis, slog in julklappar och gjorde det lite mysigt hemma. Helgen avslutades med konsert i Fränninge, denna gång med Vocal six och alla våra körer. Julstämningen infann sig definitivt och finstämd sång blandades med skämt och skratt. Kyrkan var i stort sett full och det blev en väldigt lyckad konsert, och självklart fick jag fina julklappsetiketter med mig hem. :)

Igår vad var jag ledig, så jag och mamma städade lite, gjorde mer julgodis och handlade en del. Idag hade vi vårt sista uppspel på estetisk verksamhet, så nu är den kursens moment klara. Och jag kan inte heller säga att jag kommer sakna filosofin särskilt mycket. :) Nu längtar jag efter en mysig vecka med familjen och sen en mysig vecka i fjällen med mina kära vänner!
God Jul på er allihopa! Och Gott Nytt År om vi inte ses!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.

måndag 5 december 2011

Julkonsert och mys i Eljaröd

Andra advent är förbi och nu börjar det frysa på vägarna, jag höll på att halka på vägen till bussen imorse. Nu är projektarbetet inlämnat, och i helgen bokade jag resan till Prag med Tove & Martyna. Det kommer bli awesome!

I fredags åkte jag och systrarna och hälsade på M&M, och det är inte ofta vi är där allihopa en fradagseftermiddag, men trevligt var det. Det blev sen myskväll hemma med mamma, Kristian Luuk, Fredrik Lindström och Skavlan. :)

I lördags började vi sjunga ganska tidigt för att träna inför kvällen och dagen efter. Det blev därför ganska sen lunch, och sen skulle föräldrarna iväg på julbord. Vid halv sju åkte vi bort till byn för att överraska på en middag. Och överraskade blev de, de hade inte ens hört att vi gick in genom ytterdörren, och plötsligt kom tre tjejer sjungande på tänd ett ljus. Vi sjöng några låtar och fick sen lite Risalamande, mums på det. Och när vi satt där kom gästerna in och frågade om vi ville sjunga några låtar till, och självklart ville vi det! Hög mysfaktor på det!
När vi kom hem åt vi god mat och spelade spel till halv 3. Ja lite knas. :)

Igår åkte jag till Onslunda julmarknad vid tio för att stå och sälja smycken med Lycka. Det var lite segt, men blev roligare efterhand. :) Jag var tvungen att gå tidigare eftersom jag hade en konsert att tänka på. Kvart över 5 började det droppa in folk, och många fler hann komma innan vi började. Inte mindre än 100 stycken kom för att höra på Systrarna Thorén i lilla Eljaröd. Så med kyrkan full och en massa ljus tänd blev det en härlig timme fylld med julstämning. Efter en massa prat och lite fika åkte systrarna hem och jag stannade i Eljaröd. Och vad tyst det blev där....

I morse var jag väldigt trött och lite hes och jag sov hela vägen in till Lund och slocknade en halvtimme innan jag behövde gå. Snart kallar sängen och sömn behövs inför denna vecka!

Ha det bäst och glöm inte,
Ta vara på tiden du har fått, du vet aldrig när den tar slut.