lördag 27 augusti 2011

Tillbaka i Lund!

Ja, då har skolan börjat på riktigt nu, men det känns ändå helt okej, eftersom det är sjukt kort tid tills vi tar studenten!!! :)

Veckan har delvis gått åt till att städa huset efter asiaterna som bott här (inte det roligaste). Men nu är det iallafall riktigt fint! Och skolan har väl inte varit så ovanlig, nya lärare dock.

I torsdags var Sara och jag i Helsingborg på Ann Wilsons releaseparty för hennes företag, och det var smyckevisning, laktits-, pralin och vinprovning m.m. mycket trevlig. Och det stod en trevlig och snygg Sofie i dörren och kryssade av oss på gästlistan, skoj. :)

Igår blev det först lite party här hemma med vännerna och roomiesen. Vi fortsatte in till Malmö, stod typ längst fram när maskinen spelade (inget att rekommendera). Men det var väl ändå ganska skoj... Efter ett McDonaldsmål var det The Ark på scen!! Det var en grym konsert, och jag insåg att jag kunde typ alla låtar. Jag är verkligen glad över att jag gick dit, mycket folk, men inte där vi stod. :) Sen blev det lite efterfest i trädgården här innan läggdags runt halv 5.

Idag gick vi upp 8.20, inte lika härligt... Men det blev körövning och mys hos M&M innan jag åkte in till Lund igen. Nu bär det av mot Helsingborg för restaurangbesök med familjen! :)

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

måndag 22 augusti 2011

Sammanfattning av sommaren 2011

Som sagt har jag hunnit med mycket mitt sista sommarlov!

Efter Kreta var det lite tufft att komma tillbaka til Sverige, men det kändes bättre efter några dagar. Midsommarafton kom snabbt, och den tillbringades i Lund på Vildanden med vännerna, och lite nytt folk. Det var så trevligt så med massa mat, kubb, irlänsk julafton och dans runt ett litet träd i brist på midsommarstång. :)

I början av juli hade vi träning med kören i Drängastugan hos Ingela, och sen god middag i det gröna. Träningen resulterade i en vacker konsert i Fränninge.

Anci och Lennart bjöd till släktträff i Haväng, och såklart blev det jätteskoj, kan ju inte bli annat med den släkten. Vi spelade brännboll, lekte med barnen, åt och pratade en massa.

Sen var det tjejkväll hos Lovisa, och det var väldigt kul att träffa alla igen, och vi pratade på som om det varit för några år sedan. Det blev en sen kväll i växthuset. :)

Jag, mamma och pappa åkte på semester i Sölvesborg. Vi bodde på en liten camping i en söt liten stuga, utan vatten dock. Men vi fixade det fint. Och en av kvällarna var det dans på dansbanan och vi gick dit och pappa och jag dansade t.o.m. jägardansen. :) En mysig helg blev det med utflykter och campingliv.

Jag har hängt en del uppe i Ängelholm hos min kära syster och svåger. Vi har badat i havet, ätit gott och varit på Helsingborgsfestivalen och sett bl.a. stand up och Calle Kristiansson. :)
Förra helgen firade vi Sara, först med vännerna, då det var väldigt roligt med sing star, mingel och senare utgång till tres amigos. Sen kom familjen upp och firade. På söndagen hade vi kräftskiva på Vildanden, och vi pratade och skrattade så vi hade så ont i magarna. :) Härligt!!

I tisdags åkte jag till Göteborg med Matilda, Lovisa och Camilla. Vi bodde på ett hotell uppe på en lång backe, men det var mysigt. Vi gjorde Liseberg och åt sen på ett dyrt, men väldigt fint ställe vid 23.30. Dagen därpå kom systrarna, och än en dag spenderades på Liseberg, jippi!! Dagen efter shoppade vi innan vi for hem.
I fredags åkte jag och Ina till Malmö, vi lyssnade på Peter Jöback och Cookies'n beans som sjunger ljuvligt! Sen rockade Perikles loss. :) Jag mötte sen upp Camilla och Lovisa, och vi åkte pariserhjulet innan vi åkte till Lund. Där hittade vi två killar på mitt rum, så vi fick inta garderoben...

I lördags var det PeGes kräftskiverock, underbart!! Vi var hela 12 stycken, och vilket gäng sedan. Så skoj hade vi! Ida, jag och Sylvia fick inte helt ovanligt skjuts med bandet. Dagen efter blev det långpromenad och mys hela dagen!

Mycket annat har jag hunnit med, som after work i Malmö, Kulla flera gånger och jobbat en hel del på Kuskahusen, som är så vackert!!

Nu börjar mitt sista år på gymnasiet, och jag hoppas inte min första lektion speglar hela året (det ör Matte C). Tack för en underbar sommar allesammans! Nu ska vi göra hösten lika mysig!

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk