tisdag 12 april 2011

Barnen avlämnade och ny vecka. :)

Ja, nu har våra små barn åkt tillbaks till Italien, men snart är det vår tur att hälsa på dem.

  • Lördag: När mamma kom till Lund gick vi tillsammans till skolan för att har lite knytkalaspicknick. Det blev mycket blandad mat, vi hade plättar, sen fanns det också ugnspannkaka, falukorv med mos, kyckling med klyftpotatis, olika pajer, janssons frestelse m.m. Sen till efterrätt rulltårta, gräddtårta, kärleksmums och kladdekaka. Ja, mums! Och mätta blev vi. Sen satt vi ute i det fina vädret och solade. Jag fick dock en spåga i fingret och många blev involverade i min sticka som för övrigt kom ut i söndags. Efter någon timme fortsatte vi till Café&Le och satt på uteserveringen där, eller ja, tog mer eller mindre över den. :) Det blev lite skitsnack innan vi var tvugna att åka hem för att byta om, lämna Sara och sen åka till Balkåkra på 18-årsfest. :) Vid middagen hade vi roligt, och sen skulle borden brytas och det blev mest jag, Lovisa och Camilla som pratade. Men vi pratade också med en massa andra människor. :) Vid ett kom pappa och hämtade oss, och jag var ganska trött får jag säga...

  • Söndag: Mamma och jag åkte in till Lund för att vinka av barnen på Lunds station. Det blev lite sorgligt, men också roligt avsked. Efter att tåget kört blev det ganska tyst, och där stod vi... Några fortsatte till Espresso House, men vi var tvugna att åka hem. Efter lunchen åkte jag och pappa till Fränninge för att träna inför kvällens Gloria. Konserten blev riktigt bra, och än en gång förstod vi inte hur det kunde bli så bra, men det blev det. Sen bjöd farmor på kakor, mumsiga såklart. Jag gick såklart och lade mig för sent, så jag sov bara fyra timmar innan det var dags att gå upp igen.

  • Igår sov jag någon timme när jag kom hem, förståeligt tyckte jag. Det blev inte mycket pluggande, vilket ledde till att dagen idag har gått åt till det istället. Men nu är det bara tre dagar innan lovet och helgen bjuder på bl.a. Dalai Lama, Johan Wester och Lars Winnerbäck, Elins födelsedagsfest och Mormors och Anna-Karins födelsedagsmiddag. Så det ska nog gå bra att ha två prov på fredag ändå...

Ha det bäst och glöm inte,


Du är själv regissör till ditt liv!


Charlotta Von Zweigberg

lördag 9 april 2011

Sista dagen...

Ja, nu har veckan verkligen sprungit iväg, helt sjukt!

  • Onsdag: Efter att jag gjort klart provet skulle vi arbeta med projektet till fem. Efter en liten paus blev det filmkväll i stora hörsalen. I mitten hade vi matpaus då det blev korv med bröd. :) Sen när filmen (Kopps) var slut återvände vi hem. Och det var ju inte så mycket kvar av kvällen sen, så vi somnade ganska snabbt.

  • Torsdag: En dag jag inte umgick med italienarna alls faktiskt. Efter skolan åkte jag till Sjöbo där pappa hämtade mig och vi åkte tillsammans till körövningen. Det gick helt okej, men kanske inte helt bra med tanke på att vi ska ha konsert på söndag (imorgon) :O Men det var ändå kul att höra styckena med alla.

  • Fredag: 5.30 steg jag upp för att göra mig i ordning. För klockan åtta började jag i Lund. Första lektionen hade två av italienarna, Francesco och Enrico, en presentation om Siena för oss. De var duktiga. :) Sen skulle vi konversera lite på italienska, och det gick väl mindre bra. :) Efter skolan var jag lite hos Elin och sen cyklade vi med vars två cyklar i blåsten, och höll på att ramla mitt framför postmannen vid vårt hus. :) Jag mötte sen upp italienarna i skolan och efter ett tag åkte vi mot Ann-Sofies lägenhet. Där bjöd Virginia på middag på ca 9 stycken. Jag försökte skynda på processen lite, men det går helt enkelt inte, de kan inte känna stress (det märker man på deras italian walk också.) ;) Så jag hann precis äta varmrätten innan jag var tvungen att åka hem, för dit skulle de andra komma. Så jag mötte upp ett litet gäng på stationen och vi gick tillsammans hem till mig. Under kvällen kom och gick folk lite hela tiden, och vi pratade och hade trevligt hela kvällen. Vid halv 1 gick Mathilda och Marco, sist av alla, den sista timmen var vi väldigt övertrötta. Och när de gått bumsade jag direkt ner i sängen. Mycket trevlig dag/kväll. :) Nu ska vi snart till skolan och ha knytkalas, det är nämligen sista dagen italienarna är här. Det känns konstigt, för man har ju umgåtts med samma gäng i lite mer än en vecka nu, men det ska samtidigt bli skönt att få lite egentid. Och snart åker vi ju till Siena! :D Ikväll blir det party för Matilda!! Tjoho! :)

  • Ha det bäst och glöm inte,

  • Du är själv regissör till ditt livs teater!

  • Charlotta Von Zweigbergk