måndag 14 juni 2010

Bröllop och studenter!

Ja, nu var det längesen jag skrev här, men tiden har inte riktigt räckt till för bloggen den senaste veckan, men det mesta har bara varit roliga grejer. :)

Lördag: Sofia och Håkan gifte sig i Övraby Kyrka, och vädret kunde inte blivit bättre. Efter en fin vigsel var det mingel och lite tal i trädgården, och efter en liten tipsrunda var det dags att sätta sig till bords i Övraby borg. Middagen var trevlig och fylld med roliga och intressanta tal. När alla ätit upp och den sista taleren sagt sitt var det kaffe på ovanvåningen. Efter ungefär en timme drog Galejorkestern igång och brudvalsen dansades. Sen flöt det på hela kvällen med en massa dansande och roliga samtal. När nattamaten var uppäten åkte vi hem mot Eljaröd efter en mycket trevlig och vacker dag.

Söndag: Nästan hela familjen körde på eftermiddagen iväg mot Torpet utanför Blentarp. Där fick vi god fika och det var jättehärligt att bara mingla runt bland alla och inte ha några måsten. Även denna dag sken solen mycket och miljön var helt underbar. På kvällen åkte mamma, jag och elin ner till hamnen i Kivik och åt glass, vilket var väldigt mumsigt. Och kiosken har verkligen blivit jättefin.

I måndags gjorde jag mitt sista prov för det här läsåret, vilket kändes mycket skönt! Sen var jag ledig i två dagar, men då var det studentdags. Först gick Jakob ut i tisdags, och det firades på Lophtet i Lund. Det blev ett mysigt firande, och kvällen bjöd t.o.m. på lite dans. I onsdags var det Max tur att gå ut, och hör och häpna, vi var nästintill först på plats. :) Och efter ca tio minuter kom studenten själv och visade hur glad han var för sin student. Även denna kvällen blev trevlig och vi kunde glada köra hem och nanna. :)

Torsdag: Efter den inte så ansträngade skoldagen firade jag och tjejerna betygen med bio, vi kollade på Kommisarie Späck, och den var faktiskt bättre än jag hade trott (visserligen var mina förväntingar inte alls höga). Efter bion åkte Cornelia hem, men vi andra åt pizza på Mårtens pizzeria, mums!

Fredag: Efter en kort avslutning i aulan med bl.a. den obligatoriska sommarlovslåten "Den blomstertid nu kommer" samlades klassen för sista gången i ett av våra klassrum. Vi åt kanelbullar och drack juice (party! :P) Det var lite sorgligt, men nästa klass kommer säkert också att bli bra. :)
Jag åkte sen hem till gården innan det bar av till Sjöbo för att fira ännu en student, Sindie! Det blev mycket fokus på barnen som sprang omkring och lekte i trädgården, men senare på kvällen kom fler och fler in i huset. När jag gick in på toan var det fullt i finrummet, men när jag kom ut var alla borta, och sen kom alla springande med glas och tallrikar och stolar. Det visade sig att tältet häll på att blåsa iväg, och jäklar vad det gick undan med undanplockningen, efter 5 min var allt inne och vi kunde pusta ut igen. Det är alltid lika spännande att umgås med släkten. :)

I lördags jobbade jag, och eftersom det inte var så mycket gäster stod jag mest och strök och diskade. Igår åt vi middag hos farmor, och det var trevligt, jag har ju knappt träffat henne den senaste tiden. Idag har jag mest slappat och njutit av min första riktiga sommarlovsdag. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta Von Zweigbergk

fredag 4 juni 2010

Snart lov. :)

Nu sitter jag i skolan. Dagen har varit väldigt varm och jag har inte gjort så mycket alls.

Lördag: Familjen, Emma och Ida (de är nästan som en del av familjen) åkte på kvällen till Pe-Ge:s loft för årets logdans, lovely! Det blev dans på bänkarna i mängder, och vi var helt slut redan innan dansen hade börjat. Men trots små svackor av trötthet för oss dansade vi mycket, och hade en rolig kväll. :)

Söndag: Mors dag började med att chefen ringde och väckte mig och frågade om jag kunde komma till jobbet en timme tidigare, vilket jag inte var så sugen på, men vad skulle jag göra när hon stod där utan personal. När jag sen kom till jobbet visade det sig att diskmaskinen gått sönder, så vi fick diska allt för hand. Under dagen gick ganska mycket emot oss, vattenkokaren läkte, en stor rush kom på eftermiddagen och det gick hål på kaffefiltret... Men en sak var bra, det var dåligt väder, annars hade nog hela uteserveringen också varit full.. Suck.

Måndag:Jag gjorde mitt historiaprov, och det var en stor lättnad. Mycket annat hände inte.

Tisdag: Mamma kom till stan och vi handlade en massa saker till bröllop och studenter. Jag var trött men glad när vi kom till Elins lägenhet och överraskade med jordgubbar. :)

Onsdag: På kvällen var det min tur att ha "after run-middag" (som jag har döpt den till). Så vid halv åtta (lite efter, faktiskt) kom de och det blev en rolig kväll med god mat. ;)


Torsdag: Efter skolan åkte jag till Ystad för att fixa en massa grejer, men tyvärr gick det inte så bra :/ På kvällen var det modevisning i Parken med Tomelilla Hantverkgymnasium. Och tack vare personalen på Max och Skånetrafiken försvann mina och Matildas marginalminuter, men som tur var träffade jag Håkan och Sofia (som jag inte träffat på jättelänge) och dom skjutsade oss. :) Modevisningen var riktigt skoj, och Lovisa var grym manekäng!! När jag stod och väntade på bussen insåg jag att jag glömt att ta ut penga, och inte hade några pengar på busskortet, och bussen skulle gå om 6 min. Eftersom det inte fanns någon bankomat i närheten sprang jag tillbaka till parken och fick låna pengar av Johan. Sen sprang jag tillbaka och hann precis med bussen. Puh, det var jobbigt!

Idag ska jag först säja hej då till Mint, eftersom hon åker i helgen. :( Sen ska jag hem till Eljaröd, och imorgon är det bröllopsdags. :D

Ha det bäst och glöm inte,
Du är själv regissör till ditt livs teater!
Charlotta von Zweibergk